Noi opțiuni de tratament pentru două tipuri de cancer

O nouă modalitate de a viza o proteină mutantă care poate provoca două tipuri de cancer la om a fost descoperită recent. Forma mutantă a proteinei RAS a fost denumită „Steaua Morții” din cauza capacității sale de a rezista tratamentelor și se găsește la 96% dintre pacienții cu cancer pancreatic și la 54% dintre pacienții cu cancer colorectal.

RAS este o proteină importantă pentru sănătate, dar forma sa mutantă poate duce la creșterea tumorilor. Un medicament care vizează doar un mic subgrup de pacienți din numărul total de cazuri de cancere cauzate de RAS a fost deja aprobat pentru tratament. Oamenii de știință de la Universitatea din Leeds au mers mai departe cu cercetările și ua găsit o nouă modalitate de a viza această proteină, care deschide calea către o gamă mai mare de tratamente pentru mai mulți pacienți.

„Proteina RAS a fost denumită Steaua Morții cu un motiv întemeiat și asta pentru că este sferică și impenetrabilă, prevenind în esență legarea medicamentelor și inhibarea acesteia. Am identificat încă o ciudățenie în Steaua Morții care poate fi utilizată pentru a dezvolta noi medicamente dincolo de cele deja în curs de dezvoltare”, a mărturisit dr. Darren Tomlinson, de la Centrul Astbury pentru Biologie Structurală și Moleculară.

Cercetătorii au folosit propria platformă biotehnologică pentru a identifica un tratament eficient. ,,Această lucrare deschide ușa pentru sute de alte boli. Am putea sonda în mod eficient orice proteine ​​implicate în orice boală”, a spus dr. Tomlinson.

„Deoarece provoacă 20-30% din toate tipurile de cancer cunoscute, RAS este într-adevăr Sfântul Graal al țintelor terapeutice. Am identificat deja molecule mici care se leagă de RAS, așa că va fi foarte interesant să fim implicați în dezvoltarea acestora în următorii câțiva ani”, a declarat Amy Turner, de la Școala de Biologie Moleculară și Celulară din Leeds.

Cercetătorii spun că lucrările privind extinderea mai multor modalități de a viza RAS sunt încă în stadiile incipiente, dar cred că descoperirea lor ar putea duce la noi tratamente, punând Leeds în fruntea luptei împotriva cancerului.

text preluat de pe  360medical.ro

Comentarii

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

New Report

Close